Pályázati projekt

Műanyag ipari kutatás - Fejlesztési projekt zárult Szegeden

GOP-1.1.1-11-2012-0571 projekt

Uniós támogatásból magas hozzáadott értékű termékeket létrehozó kutatás-fejlesztési projekt valósult meg Szegeden. A Pasticomp Kft. 207,94 millió forint uniós támogatást nyert el a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A csaknem 300 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás magába foglalta a projekt sikeres megvalósításához kapcsolódó analitikai eszközök beszerzését, illetve új munkahelyek teremtésére is sor került.

A 2012-ben alapított műanyagipari vállalkozás műanyag alapanyag termékek fejlesztését és gyártását, belföldi és külföldi piacra történő bevezetését tűzte ki céljául. A cél megvalósításához uniós támogatást sikerült elnyerniük, melynek köszönhetően a cél eléréséhez szükséges hiányzó erőforrások biztosítására nyílt lehetőségük.

A sikeres projekt keretében számos speciális, PVC lágyítókon alapuló porkeverék receptúrájának kutatása, kifejlesztése, tesztelése és próbagyártása valósult meg. A projekt sikerességéhez hozzájárultak az ugyancsak azonos projekt keretében megvásárolt analitikai eszközök és berendezések, melyek lehetőséget teremtettek a kísérletek speciális követelményeket igénylő véghezvitelére, illetve a fejlesztés eredményeinek mérésére, értékelésére.

A beruházás megvalósítása mindemellett lehetőséget nyújtott 9 új munkahely teremtésére.

Projekt adatok:

  • Kedvezményezett neve: Pasticomp Kft.
  • Projekt címe: PVC lágyítókón alapuló porkeverék és EPDM kaucsuk blendek kutatása és kifejlesztése
  • Támogatási összeg: 207,94 m Ft
  • Támogatás mértéke: 69,3595 %
  • Projekt kezdésének dátuma: 2013. 03. 01.
  • Projekt befejezésének dátuma: 2014. 11. 07.

GOP-1.1.1-11-2012-0571 projekt képekben